WANDELINGEN door de krochten van mijn brein

De YQs worden gedeeld via Instagram waar je de YQs kunt volgen en wordt uitgenodigd op de quotes te reageren of stuur je reactie naar: ybms@yvonbus.nl.

YQ55 - YQ60

YQ61 –  Straf nooit goede ideeën af met verplichte uitvoering

Uitstekende voetballers zijn zelden uitstekende trainers. Ook je beste verkoper kun je beter geen andere verkopers laten leiden.  En in eenzelfde verband is het vaak niet aan te raden om een idee door de bedenker zelf te laten uitvoeren.

               

Op Curaçao zagen we hiervan een goed voorbeeld. Want op zich is het creëren van ruimte voor meer tafeltjes om een (te) klein restaurant rendabeler te maken, een goed idee. Om hierbij te kiezen voor een onderscheidende oplossing door het toevoegen van een vliegtuig is vanuit een marketing-overweging ook niet verkeerd. Maar uiteindelijke is dit plan op een enorme mislukking uitgelopen.

 

Onuitvoerbaarheid, veel te hoge kosten, slechte klimaatbeheersing, eindeloze reeks creatieve aanpassingen…..? Waarom dit restaurant twee dagen na de heropening failliet is gegaan, is ons niet bekend. Het restaurant is, samen met het vliegtuig, inmiddels bijna geheel overwoekerd.

 

Er zijn maar weinig ‘architecten’ die ook goede bouwers zijn.

gallery/yq061 - afstraffen creatief idee ©yvonbus (small) (small)