WANDELINGEN door de krochten van mijn brein

YQ31 - YQ35

De YQs worden gedeeld via Instagram waar je de YQs kunt volgen en wordt uitgenodigd op de quotes te reageren of stuur je reactie naar: ybms@yvonbus.nl.

YQ32 - Gender-neutrale toiletten???!! Gewoon urinoirs afschaffen.

Als de nood hoog is dan ben ik blij met ieder toilet wat te vinden is en laat ik me door een woord of plaatje niet tegenhouden.

 

Wat mij betreft is het onderscheid nooit ergens goed voor geweest  want een hygiënisch toiletgebruik wordt niet bepaald door je sexe maar meer door je instelling dat je zaken schoon achterlaat.

 

De gender-neutrale toiletdiscussie kunnen we volgens mij eenvoudig afsluiten door urinoirs af te schaffen.

gallery/yq032 - genderneutrale toiletten©yvonbus (small)

YQ33 - Piekeren is negatief fantaseren.

Wij mensen onderscheiden ons in meerdere opzichten van de andere levende wezens op deze planeet. En niet al onze extra’s zijn even positief. Neem het piekeren. Vooral wij vrouwen zijn er goed in maar ook sommige mannen hebben het tot kunst verheven.

 

Het goede nieuws is dat we ons het piekeren zelf aanleren. Immers, als we al zouden piekeren voor onze geboorte, dan zouden we naar alle waarschijnlijkheid nooit geboren willen worden. Gelukkig kun je iets wat je aanleert, ook afleren of omvormen. Stop nooit met fantaseren maar wel met piekeren.

gallery/yq033 - piekeren ©yvonbus

YQ34 - Ik vind mijzelf soms heel vervelend.

Wat is dat toch? Er zijn van die momenten dat ik mijzelf ronduit vervelend vind. Maar ondanks die (onuitgesproken) constatering, wèl gewoon blijf volharden in het ingeslagen pad.

 

Die –overigens niet aan mij voorbehouden- karaktertrek, zal ook wel ten grondslag liggen aan het alom heersende onvermogen om je ongelijk te bekennen. Gelukkig heb ik daar doorgaans geen moeite mee.

gallery/yq034 - vervelend ©yvonbus (small)

YQ35 - Nooit een idee afserveren voor je het uitgesproken hebt.

Teveel ideeën blijven steken in gedachten en komen nooit tot een uitprobeer-moment. En dat is enorm jammer want maar weinig ideeën hebben hun volle potentie getoond op het moment van ontstaan.

 

Er zouden geen Harley-Davidson-motoren zijn geweest als die drie mannen niet over hun ideeën hadden gesproken. De luchtvaart zou niet zo van de grond gekomen zijn als de gebroeders Wright hun fantasieën niet hadden gedeeld. En als er vroeger, heel vroeger niet iemand had bedacht wat je misschien allemaal zou kunnen doen met dat vonkje dat afspat van stenen die je tegen elkaar slaat, dan hadden we nu nog in de kou gezeten.

 

Dus, serveer geen ideeën af voordat je ze hebt uitgesproken; het kan immers nu of later uitgroeien het beste idee ooit.

gallery/yq035 - afserveren ©yvonbus (small)
gallery/yq031 - lachrimpels ©yvonbus (small)

Ken je dat? Als je een ‘neutraal’ gezicht opzet, dan denkt iedereen dat je chagrijnig bent. Ik noem het altijd een bouwfoutje van mijn ouders, omdat dan die emotieloze neutraal stand klaarblijkelijk wel veel emoties bij passanten oproept.

 

Zelf zie ik standje neutraal meer als een ‘cool down’ voor mijn gezichtspieren. Want die werken immers 24/7. Bij mij zeker!

YQ31 - Lachrimpels; als ik er niet meer blij mee ben, dan laat ik me nakijken.